Gentbos Merelbeke

Wandeling door het natuurgebied "Het Gentbos". Bij vochtig weer kan het hier behoorlijk drassig zijn. Neem dus waterdicht schoeisel mee.

Rolstoel: Geen info

Adres:

Motsenstraat 150

9820 Merelbeke

Munkbosbeekvallei Zwalm

De Munkbosbeek kronkelt door het heuvelende landschap van de gemeenten Zwalm, Gavere, Zottegem en Oosterzele. Omgeven door akkers, bosjes en grasland vind je langs de loop van de Munkbosbeek pittoreske dorpjes zoals Dikkele, dat bekend staat als een van de mooiste dorpen van Vlaanderen. 

Rolstoel: Geen info

Adres: 
Beerlegemsebaan 64

Brouwerijstraat 4

Zwalm

Liedermeerspark Merelbeke

Dit mooi aangelegde park rond de vijver vormt een buffer tussen de woonzone in Merelbeke en de industriezone. Er is een leuk speelpleintje aanwezig met een terras. Onder de speeltuigen zijn schokwerende tegels of boomschors gelegd ter beveiliging. Het park is een ideale plaats om te wandelen, spelen en een terrasje te doen!

Rolstoel: Ja

Adres:
Verlorenbroodstraat
9820 Merelbeke

Neerhofroute Oosterzele

In Oosterzele/Moortsele kan je gezellig wandelen. Je kan starten aan het gezellig caféetje 't Neerhof.  Het café ligt op tal van wandel- en fietsroutes dus ideaal voor een wandeling of fietsparcour! Ma en di café gesloten. Woe-zat vanaf 16u; Zo vanaf 14u30.

  • Bunkerroute - 13 km start Gijzenzele of Moortsele

  • Neerhofroute - 5 km start 't Neerhof (kaart verkrijgbaar)

  • Wandelpad Overstromingsgebied - ca.5 km start o.a. Kasteelstraat

 

Rolstoel: Geen info

 

Adres:
Tramstraat 1
9860 Oosterzele 

www.tneerhof.be

Aan de Schelde in Gavere (Sportdreef)

Aan de sportdreef Gavere kan je rustig wandelen aan de waterkant. Via een poortje tussen het voetbalveldje en de speeltuin geraak je gemakkelijk op het wandpad. Achteraf kan er iets gedronken worden aan de tennisclub of op Gavere Markt.
 

Rolstoel: Ja, wel doorrijden met de auto tot de speeltuin alvorens te gaan wandelen.
De weg via de parking en het bosje is niet rolstoelvriendelijk voor zware rolstoelen of bij drassig weer.
 

Adres:
Sportdreef
9890 Gavere

Aan kasteeldomein Borgwal in Vurste

Op het domein van Borgwal kan je een mooie wandeling maken tussen het groen. Er kan geparkeerd worden op de parking van de voorziening van het Ortho-agogisch centrum 'Borgwal'. De voorziening beschikt ook over een cafetaria waar na de wandeling zeker wat gedronken kan worden of je kan genieten van een lekkere pannenkoek.


Rolstoel: Ja, aangepast. 

 

Adres:
Leenstraat 31
9890 Vurste

Please reload